Rättscentrum, tingsrätt, Örebro
Rättscentrum i Örebro. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio.

Försökte döda sin exfru – nu döms mannen

0:20 min

Den 44-årige man som stått åtalad för att ha försökt döda sin exfru vid kvinnans bostad i Brickebacken i Örebro tidigare i år, döms till 10 års fängelse för mordförsök.

Det var i mitten av juli i år som mannen sökte upp kvinnan vid bostaden i Brickebacken.

Mannen ska enligt åtalet ha riktat pistolen mot kvinnans överkropp och avlossat sex skott. Ett av skotten träffade kvinnans vänstra lår. Kulan gick sedan ut genom det högra låret.

Det var då kvinnans bröder ingrep.

Även om skadorna i sig inte var livshotande var kvinnans liv i fara då skotten avlossades på nära håll, skriver domstolen.

Den 44-årige mannen döms till 10 års fängelse för försök till mord. Han ska också betala 170 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannens advokat, Stefan Barandth, har inte hunnit prata med sin klient men utgår från att de kommer att överklaga domen.

– Han har ju lämnat en berättelse som är helt annorlunda jämfört med vad målsäganden har berättat. Han vidhåller sin oskuld och vi kommer att överklaga domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista