Örebro Tingsrätt
En 42-årig öreboare misstänktes för narkotikabrott. 42-åringen, med kopplingar till Black Cobra, friades av Örebro Tingsrätt. Foto: Jazz Munteanu/Sveriges Radio.

Black Cobra-ledare frias från narkotikasmuggling

En 42-årig örebroare, som av åklagaren pekats ut som ledare för det kriminella nätverket Black Cobra, och misstänktes för narkotikasmuggling frias av Örebro tingsrätt.

42-åringen och en 37-årig man, som pekats ut som ledare för Black Cobra i Linköping, anklagades för att ha varit inblandade i smuggling av cannabis från Danmark till Sverige för fyra år sedan.

Det var 2013 som fem personer greps misstänkta för att ha smugglat 3,8 kilo cannabis från Köpenhamn till Malmö via Öresundsbron.

Då dömdes en 25-årig kvinna till 1,5 års fängelse.

Bevisningen mot de båda männen bestod av sms och telefonsamtal, som enligt åklagaren band 42-åringen och 37-åringen till brotten.

Nu har domstolen prövat bevisningen och friar båda männen.

42-åringen döms endast för ett mindre allvarligt narkotikabrott till fängelse i en månad. Straffet har han redan avtjänat eftersom han har suttit häktad.

37-åringen döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott till dagsböter.

En 32-årig man hemmahörande i Danmark döms för narkotikasmuggling till fängelse i 1 år och 8 månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista