Maria Ståhl, socialchef Askersund
-- Jag aldrig sagt att jag inte kände till problemen, säger socialchefen i Askersund, Maria Ståhl. (Arkivbild) Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio Örebro.

Socialchef nekar att ha känt till hemtjänstproblem

4:11 min

Hemtjänstpersonal och brukare i Askersund vittnar om en stressig arbetsmiljö, men trots ett flertal anmälningar menar socialchef Maria Ståhl att hon inte kände till problematiken.

Anställda inom hemtjänsten i Askersunds kommun berättar om en ohållbar och stressig arbetsmiljö. Personalen menar även att de informerat socialchefen Maria Ståhl om situationen.

Men Maria Ståhl menar att hon inte har känt till problematiken inom hemvården. 

– När ni tog kontakt med mig igår, så hade jag aldrig hört talas om det, säger hon.

Trots att ett 40-tal skriftliga klagomål som tar upp en rad problem kommit in till kommunen under 2017 säger Maria Ståhl att hon kände inte till att situationen inom hemtjänsten var så ansträngd.

– Det som jag tycker är viktigt nu är att vi har en fortsatt dialog och att vi löser det här. Mitt mål är att vi ska ge våra brukare den vård de har rätt till och att vi ska ha en bra arbetsmiljö för vår personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista