Samuell Alan, musikproducent i Brickebacken
Samuell Alan beskriver sin studio som sitt andra hem. Foto: Aymen Mussa/Sveriges Radio

Samuell vill visa unga i Brickebacken musikens makt

"Att så det här fröet och se dem utvecklas"
13 min

Musikproducenten Samuell Alan hoppas att Musikkollot för unga i Brickebacken i Örebro ska få fler att växa.

28-åriga Samuell Alan har bott i Brickebacken i hela sitt liv och har länge arbetat inom musikbranschen. Han började redan som liten att sjunga och spela in ljud på gamla kassettband. 

Samuell hyr en av ABF:s musiklokaler i Musikhuset i Brickebacken. Studion ligger i Brickebacken centrum och det är där som han producerar sina mästerverk.

– I tonåren var det mest house och trance men nu håller jag mig till popmusik.

I somras så hade ABF musikkollo under två veckor i Brickebacken där ungdomar fick lära sig att producera beats, sjunga, rappa, uppträda och skriva texter.

Samuell var en av ledarna under musikkollot och han vill fortsätta lära ut hur man producerar musik och även musikhistoria.

– Vi pratade mycket om vilken makt ordet och musiken har. Det är viktigt  att säga bra saker när man har en stark röst som människor lyssnar på, säger han.

Under Brickebackens Dag fick några av eleverna uppträda och visa vad de hade lärt sig.

– Att få så det här fröet och se dem utvecklas är en känsla som inte går att beskriva. Vi har sett sedan musikkollot hur intresset har växt och vi vill utvidga verksamheten.

Det finns planer på att ha fler musikkollon även under nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".