Maria Ståhl, socialchef Askersund
Maria Ståhl, socialchef i Askersund Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio Örebro

Efter kritik: Askersund ser över rutiner för hemtjänsten

1:12 min

Efter att P4 Örebro uppmärksammat brister i hemtjänsten i Askersund har kommunen börjat vidta åtgärder för verksamheten.

– Först och främst har vi gått igenom våra rutiner vad gäller synpunkter och klagomål och dem har vi uppdaterat och gjort ännu tydligare, säger Maria Ståhl, socialchef i Askersunds kommun.

P4 Örebro har tidigare pratat med både brukare och personal som var missnöjda med hemtjänsten i Askersund och som menar att personalen har det stressigt, blir försenade och inte hinner med att göra sina uppgifter.

– Vi jobbar arslet av oss varenda dag. Vi jobbar mot klockan och vi mår verkligen dåligt av det, sa en i personalen som vill vara anonym.  

Andra personer i personalen som P4 Örebro pratat med, menar även att chefer inom hemtjänsten försökt att tysta ner kritiken.

– Vi ska sopa det under mattan. Chefen sa att allting ska stanna i huset så att det inte kommer ut. Det är ingen som ska veta om hur de gamla har det. 

Enligt uppgifter till P4 Örebro ska en chef inom hemtjänsten ha uppmanat att inte prata med media om problemen.

Ett påstående som socialchef Maria Ståhl svarar så här på:

– Utifrån inslaget har vi gått ut med ett mejl i hela vår organisation till all vår personal, där vi har betonat meddelarfriheten och att alla har rätt att ta kontakt med och uttala sig i media.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista