Kalle Holmberg
Efter årets framgångar i IFK Norrköping har Kalle Holmberg blivit uttagen till landslagets januariturné. Foto: Jonas Mathsson

Holmberg efter flytten IFK Norrköping: Örebro kommer alltid vara hemma

1:55 min

Efter en minst sagt lyckad säsong i allsvenskan får nu den före detta ÖSK-spelaren Kalle Holmberg chansen i landslaget i januari.

Flytten från ÖSK till IFK Norrköping blev ett rejält lyft i Kalle Holmbergs fotbollskarriär. Örebrokillen spottade in mål under årets säsong och slutade som delad skytteligavinnare i allsvenskan med 14 mål.

– Nu har vi ledigt över jul. Jag tränar på egen hand och umgås med familj och vänner här i Örebro, så det känns skönt, säger Kalle Holmberg. 

Hur är dina känslor för Örebro?

– Örebro kommer alltid att vara hemma. Det tror jag i alla fall. För mig och familjen såklart, det känns roligt att vara hemma.

Och nu väntar alltså en chans att visa upp sig för landslagets förbundskapten Janne Andersson på landslagets januariturné i Abu Dhabi. 

– Jag blev uttagen förra veckan. Vi är flera spelare som kommer att få testa på spel där. Nu har jag fått chansen att visa framfötterna där. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista