Södra Station, Örebro.
Flera dödsfall har inträffat sen 2006 vid Södra station Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio.

Anhörig om dödsolyckan vid Södra station

4:45 min

En fredagsnatt i början av december förlorade Nasra Ali sin släkting i en tågolycka vid Södra station. Nu vill hon att järnvägsövergången stängs av.

Sen 2006 har flera personer omkommit i spårområdet kring Södra station. Senaste inträffade fallet var i början av december i år. Då skulle Nasra Alis släkting ta sig över spårområdet för att ta sig till vänner.
– Den bilden jag har av olyckan är en ung kille på väg till sin vän och inte kommer tillbaka. Den bilden är fruktansvärd.


Nu önskar Nasra Ali att järnvägsövergången stängs av, innan fler människor omkommer.
– Även om man planerat långsiktiga åtgärder så hade jag önskat att man stänger av den här passagen, för den är livsfarlig.

 
– Det handlar inte bara om att det är livsfarligt för Örebros invånare. Det handlar om en arbetsmiljörfråga också för lokförarna. Det är många som är rädda för att köra det, för att köra över någon, säger hon.

Nasras önskan verkar också gå i uppfyllelse. Trafikverket planerar nämligen att till andra halvan av 2018 bygga en stålbro över spårområdet samt att stänga dess västra grind för att stärka säkerheten. Läs mer i artikeln under.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista