polisen hallsberg
Hanna Malmgren är en av de som tar emot föremål från återvinningen i Hammar. Foto: Jakob Norén Eriksson

Polisen i Hallsberg utreder hela Sveriges glasgåtor

1:20 min

På glasåtervinningen utanför Askersund tar de emot glas från hela Sverige. Men återvinningen i Hammar är även en källa för polisen i deras arbete.

Varje år tar polisen i Hallsberg emot mellan fyra och sex fyllda sopsäckar med föremål som slängts i glasåtervinningen någonstans i Sverige. Föremålen kommer från hela Sverige och sorteras ut av personalen i Hammar eftersom de kan vara av intresse för polisen.

– De tar pengarna och sen slänger de kreditkorten och det övriga i glasinsamlingen, säger Magnus Andersson, affärsområdeschef på glasåtervinningen i Hammar.

Stulna plånböcker, kreditkort och registreringsskyltar från stulna bilar är bara några av de saker som hittas bland det krossade glaset och som sedan hamnar på Hallsbergspolisens bord.

– Många av de gods vi söker på finns det en anmälan bakom. Då har godset oftast blivit stulet ur en handväska eller liknande, säger Hanna Malmberg, administratör i Hallsbergs lokalpolisområde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista