Programbild för P4 Nästa (Central)

Absolut sista chansen att skicka in din låt!

0:30 min

Fram till den 4 april klockan 12.00 tar P4:s 25 lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till musiktävlingen P4 Nästa.

För finallåtarna väntar radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4 och vinnarbidraget får även en utmanarchans på Svensktoppen.

Så tävlar du i P4 Nästa 2018

Sveriges Radios rikstäckande musiktävling P4 Nästa har genomförts sedan 2008, från början under namnet Svensktoppen nästa. Förra året kom det in över 770 tävlingsbidrag till P4 Nästa och genom åren har över 8000 låtar skickats in.

– P4 Nästa sätter det lokala svenska musiklivet i fokus. Tävlingen söker bra låtar som kan spelas både i radio - och live. Med P4 Nästa finns chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister landet runt att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges största radiokanal P4, säger Maths Broborg, projektledare för P4 Nästa.

För förra årets vinnare, Stiko Per Larsson, tog artistkarriären verkligen fart.

– Det kändes som om Sveriges Radio förra året öppnade upp tävlingen mer för artister som hade hållit på ett tag, så jag skickade in en låt. Jag blev jätteglad när jag gick till riksfinalen – bara det är ju ett fantastiskt pris. Och vinsten i finalen öppnade många dörrar, säger Stiko Per Larsson som även fick en plats i årets upplaga av Melodifestivalen.

Registrera dig på Sveriges Radios musikportal i god tid. När du laddar upp din låt skriver du i fältet Version/mix ”P4N 2018” och den P4-kanal som du vill tävla i. Exempel: P4N 2018 P4 Örebro. Det fältet är obligatoriskt. Om du missar att fylla i detta fält kommer ditt bidrag inte att synas.

Funderar du över nånting som gäller tävlingen i Örebro län så hör av dig till: 

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".