Jessica Åslund och Abbe Abid fältassistenter
Jessica Åslund och Abbe Abid är fältassistenter på Örebo kommun. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio

Fältare vill se fler föräldrar vid Marieberg

4:49 min

En kombination av alkohol och musik med allt ifrån 13-åringar till äldre vuxna. Så beskrivs lördagskvällen vid Marieberg av fältarna som var där.

– Det är lite som en nattklubb utan ordningsvakter, säger Abbe Abid, fältassistent vid Örebro kommun.

Både han och kollegan Jessica Åslund var vid Mariebergs handelsområde natten mellan lördag och söndag, då en misstänkt våldtäkt och våldtäktsförsök ska ha inträffat. De var dock inte i närheten av brottsplatsen just när det inträffade.

– Jag är otroligt ledsen och besviken på att det ska ha hänt överhuvudtaget. Det är ett misslyckande för alla som är inblandade, säger Abbe Abid.

Ett gemensamt bilintresse brukar läggas fram som argument för att träffas ute vid Marieberg, men det är också mycket fylla menar Abbe Abid. 

– Det finns en kultur där ute, att om man inte kör så dricker man. Om man som vuxen ger sig ut dit och tittar hur det ser ut så blir man nog rätt så förvånad över hur det ser ut, säger han.

Stöket på nätterna vid Mariebergs handelsområde var också på tapeten för drygt ett halvår sedan. Men situationen har inte förändrats mycket sedan dess tycker Jessica Åslund. 

– Det har kommit upp lite farthinder som har dragit ner hastigheten lite på bilarna. Men annars skulle jag säga att det är ganska stabilt med hur många som är där och hur det ser ut, säger Jessica Åslund.

Abbe Abid menar att många föräldrar är aningslösa. 

– Det finns så många föräldrar som inte förstår djupet av problematiken ute vid Marieberg tror jag, och det är på tiden att man tar sig ut dit och tar sitt ansvar tycker jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".