Karlskoga kommun sparar 750 000 på förlikning

Nu är konflikten löst mellan Karlskoga kommun och de tio personer som förra året omplacerades på grund av samarbetsvårigheter.
Personalgruppen har via sin advokat gått med på förlikning och därmed blir det heller ingen fortsatt rättegång om ett skadestånd på en kvarts miljon. Det var förra året som personalen på ett äldreboende i Karlskoga splittrades och placerades ut på andra arbetsplatser i kommunen. Konflikten hade då pågått så länge att Karlskoga kommun helt enkelt inte såg någon annan lösning än att omlacera gruppen. Facket var inkopplat i förhandlingarna men hade inga synpunkter på hur det sköttes och därför blev det heller ingen central förhandling i frågan. De som omplacerats var inte nöjda och krävde via en egen advokat ett skadestånd på totalt 750.000 kronor. Men något skadestånd blir det alltså inte. Istället har parterna kommit överrens om förlikning som ger de omplacerade 2.000 kronor var. En utgift på 20.000 kronor för Karlskoga kommun. Annicka Lidén, personalchef vid Karlskoga kommun, säger att kommunen håller fast vid sin åsikt att omplaceringen skedde enligt de lagar och regler som finns. Att man ändå väljer att betala handlar mer om att bespara personal det obehag som en rättegång skulle medföra. Med en förlikning går vi vidare och slipper lägga energi på en fortsatt tvist, säger Annika-Lidén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".