Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Robert Sandqvist, bartender, om hur hållbarhet och drinkar kan gå hand i hand.
Robert Sandqvist, bartender, om hur hållbarhet och drinkar kan gå hand i hand. Foto: Nick Strömgren/Sveriges Radio/Janerik Henriksson/TT

Drinkexperten: Så blandar du hållbart bakom bardisken

1:41 min

Ta tillvara på frukt och minska plasten – två av flera tips av bartendern Robert Sandqvist.

– Jag skulle vilja uppmana alla gäster som handlar drinkar att vara mer medvetna om att inte ha exempelvis plastsugrör till sina drinkar, säger bartendern Robert Sandqvist.

Och är man orolig över smakupplevelsen när man blandat till en god dryck menar Robert Sandqvist att det finns andra alternativ. Stålsugrör ger han som exempel exempelvis.

– Hållbarhet har blivit allt större inom barbranschen. Vi slänger ingenting längre, utan försöker använda exempelvis hela frukter, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".