Fängslade Norabon kan få hjälp nästa vecka

Den Norabo som sitter fängslad i Syrien sen drygt två månader tillbaka kan få hjälp nästa vecka. Då kommer nämligen Syriens utrikesminister Farouk Al-Sharaa till Sverige.
Al-Sharaa kommer för att inviga en syrisk ambassad, men stadsminister Göran Persson och utrikesminister Anna Lindh väntas ändå ta upp fallet med den fängslade Norabon under besöket. Trots alla försök från famlijen och vänner så tog det två och en halv månad för den svenska ambassaden att ge besked till familjen om den 35-åriga Norabo som sitter fången i Syrien, det säger den fängslades familj. Familjen är orolig för mannens hälsa och hoppas på att svenska myndigheter ska engagera sig mer i fallet. Enligt en vän till familjen så har inte mannen begått något brott utan han bara levererade ett brev till en bekant i Syrien. Utrikesdepartementet har haft kontakt med de syrianska myndigheterna genom svenska ambassaden i Damaskus. Det säger Matthias Sundholm från UD:s presstjänst. Han berättar att det har tagit väldigt lång tid att få uppgifter från dom syrianska myndigheterna om den fängslade mannen, trots att dom agerade på en gång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".