Live at Heart 2016
Arkivbild, Live at Heart 2016. Foto: Päivi Kotka/Sveriges Radio.

Live at Heart och Örebro Race Day krockar – så ska det lösas

1:04 min

De två stora arrangemangen var planerade att delvis ske samtidigt 2019, men nu har man hittat en lösning så att evenemangen inte krockar.

Christer Wilén, VD på Örebrokompaniet, berättar att det nu är bestämt att Live at Heart flyttar fram sitt evenemang till den 9-14 september.

– Nu har vi tillsammans gjort det bästa av situationen och fått till en riktigt bra lösning både för varandra och för att maxa upplevelsen för de besökare som vill gå på båda evenemangen, säger Christer Wilén, VD på Örebrokompaniet.

– Det har hela tiden funnits en bra dialog mellan oss och jag tycker att det är roligt med stora evenemang i Örebro. Nu får vi se fram mot en spännande september 2019, säger Åke Lundström, VD på Live at Heart.

Det var nyligen det uppmärksammades att de två stora evenemangen i Örebro 2019 delvis låg under samma period. Något som skulle kunna blivit ett problem bland annat kopplat till hotellkapacitet.

Nu står det alltså klart att Örebro Race Day ligger kvar den 6-8 september medan Live at Heart väljer att arrangera sin festival i anslutning till Örebro Race Day, den 9-14 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista