Oscar Jansson ÖSK
Oscar Jansson ÖSK Foto: Conny Sillén/TT

Soppatorsk i ÖSK:s förlust

1:56 min

Det var ett hungrigt ÖSK som kom till spel hemma mot Elfsborg i omstarten efter VM-uppehållet, men energin räckte inte i 90 minuter.

Det var ett riktigt mönsteranfall som gav ÖSK ledningen i inledningen av andra halvlek och Kennedy Igboananike kunde panga upp bollen i nättaket i minut 51 till 1-0.

ÖSK hade då god kontroll på Elfsborgs försök till anfallsspel som bara hade en anfallare i Jebali, men det skulle snart förändras.

I den 77:e minuten gör Elfsborg ett byte som ska betyda allt för matchens utgång då man tar in Viktor Prodell och helt plötsligt har man två anfallare på planen och detta samtidigt som man märker att energin i hemmalaget börjar tryta.

Elfsborg vänder matchen och vinner med 2-1 och det är Prodell som gör bägge målen för Elfsborg, 1-1 i den 84:e minuten och bara två minuter senare avgör han med 2-1 målet. ÖSK kunde sen inte svara upp då laget var uttömda på energi.

Sveriges Radio

Peter Widbark

peter.widbark@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista