Brandbild vid skogsbrand.
Brand i ladugård i Täby utanför Örebro. Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio.

Verkstad totalförstörd efter brand

1:50 min

En brand startade i en flishög på en gård i Gärsta, Täby utanför Örebro och spred sig till en närliggande verkstad som brann ner.

 Nerikes Brandkår avslutat det stora släckningsarbetet och ska bevaka platsen under natten.

– Det brinner fortfarande i flishögen men en grävmaskin finns på plats för att hjälpa till att komma åt elden. Sen är det lurigt, det är gamla kåkar och det kan ligga och pyra någonstans, så vi ska ha en styrka där under natten fram tills imorgon, säger Kenneth Cederström, inre befäl på Nerikes brandkår.

Under onsdagskvällen kom det in ett larm om en brand på en gård i Täby utanför Örebro. Branden ska ha börjat i en flishög och spridit sig till en verkstadsbyggnad som nu har brunnit ner.

– Branden ska vara kraftig men Nerikes Brandkår har tre enheter på plats som försöker begränsa branden och rädda intilliggande byggnader och maskiner och material, säger Kenneth Cederström, inre befäl på Nerikes brandkår.

Ingen ska ha blivit skadad och bostaden som tillhör gården ligger en bit ifrån elden och är för tillfället säker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista