Fabien Från A till Örebro
Fabien Manirebanimpuhwe har ett efternamn som får många andras att blekna. Det innehåller hela 16 bokstäver och har fått honom att skaffa en legitimation som går att skanna så han slipper stava det. Foto: Joakim Lybeck/Sveriges Radio
Från A till Örebro

Fabien Manirebanimpuhwe flyttade från Kigali till Nora

3:40 min

År 2000 flyttade Fabien Manirebanimpuhwe till Sverige från Rwandas huvudstad Kigali. I bagaget fanns en tragedi, folkmordet i Rwanda 94.

En skräckupplevelse han skulle återbesöka år senare som dokumentärfilmare.

– Det var tufft att spela in men det var viktigt att omvärlden fick veta, säger han. 

Han trivs i Sverige och försöker åka till Kigali så ofta han kan, och det bästa med Kigali saknar han, som maten, värmen och nära och kära. 

Fabien Manirebanimpuhwe har ett efternamn som får många andras att blekna. Det innehåller hela 16 bokstäver och har fått honom att skaffa en legitimation som går att skanna så han slipper stava.

Vi ska gå från A till Örebro, genom hela alfabetet med folk som har flyttat in till länet från andra länder eller städer. Kanske du kan representera en bokstav? Hör av dig till anna.bjorndahl@sverigesradio.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista