Chockad bilist lämnade påkörd kvinna

- Den 63-åriga man som smet efter en olycka utanför Mullhyttan på söndagen, gjorde det antagligen på grund av chock. Det säger polisen efter att mannen förhörts.

Det var vid 10-tiden på söndagförmiddag som en 71-årig kvinna blev påkörd bakifrån av en bil på länsväg 204, strax utanför Mullhyttan. Bilisten lämnade olycksplatsen utan att ge sig till känna. Kvinnan avled senare på Universitetssjukhuset i Örebro av sina skador. Tidigt på måndag morgon kom en man in till polisen i Örebro och erkännde att det var han som kört på kvinnan. Efter att polisen förhört mannen under dagen så tror man alltså att mannen chockades vid olyckstillfället och att det var därför han inte stannade. Den 63-åriga mannen har efter förhör fått lämna polihuset men är misstänkt för vållande till annans död och olovligt avvikande från olycksplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".