Socialchefen i Örebro startar utredning om dödliga hundattacken

2:10 min

Den pojke i nedre tonåren som avled efter att ha blivit attackerad och biten av en hund i Ljusnarsbergs kommun i fredags, hörde hemma i Örebro.

Örebro kommun hade placerat pojken i ett familjehem i Ljusnarsbergs kommun, det var Nerikes Allehanda först med att berätta på söndagen.

Susanne Bergström, som är socialchef i Örebro, säger till P4 Örebro att det som skett är fruktansvärt.

– Det är ju en tragedi för alla parter. Det är ju alltid en tragedi när ett barn, en ung människa dör. Naturligtvis blev vi väldigt illa berörda och tyckte att det här var väldigt sorgesamt när vi fick informationen om det här.

Fick veta på lördagskvällen
Informationen kom vid 23-tiden på lördagskvällen, berättar Susanne Bergström. Innan dess har hon inte vetat om att det är ett av Örebro kommuns familjehemsplacerade barn som avlidit i Ljusnarsberg.

Under söndagen har Örebro kommun tagit kontakt med pojkens biologiska föräldrar, och försökt få kontakt med familjehemmet och Ljusnarsbergs kommun.

Lex Sarah-utredning påbörjad
Örebro kommun har också påbörjat en Lex Sarah-utredning.

– För att se ifall det fanns någonting i det här som vi borde ha observerat eller hade kunnat förebygga, säger socialchef Susanne Bergström på Örebro kommun.

Hunden som bet ihjäl tonårspojken ägdes av en kvinna i 60-årsåldern. Efter attacken avlivades hunden, och polisen inledde en förundersökning om vållande till annans död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista