Nya låneautomater till skolbiblioteken i Örebro

Stadsbiblioteket i Örebro har köpt in ytterligare 10 låneautomater som ska placeras ut på filialerna runt om i kommunen. Automaterna ska förbättra arbetsmiljön för de biblioteksanställda. Men förhoppningen är att de också ska minska det missnöje med dåliga öppettider som funnits på några skolor sedan stora besparingar gjordes för två och ett halvt år sedan. Krister Klingberg är chef för kommunens bibliotek i Örebro.

Totalt köper biblioteket 10 låneautomater för ungefär 700 000kr. Automaterna placeras ut på bilblioteksfilialerna runt om i Örebro. Skolorna i Hovsta, Adolfsberg och Olaus Petriskolan som kommer att märka störst skillnad. Biblioteken vid dom skolorna är bara öppna en eftermiddag i veckan något som kritiserats. Men med dom nya automaterna så kommer elever och lärare att kunna låna böcker när det passar. Men öppettiderna för allmänheten kommer inte att utökas. Automaterna kommer att monteras upp i mitten av oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".