Richard Göransson, vd för Gelleråsens Arena
En tung dag för Richard Göransson som är vd för Gelleråsens Arena. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Tävlingarna på Gelleråsen fortsätter efter dödsolyckan

3:11 min

Det var en fruktansvärt tung arbetsdag för Richard Göransson som är vd på Gelleråsens motorbana. "Jag har själv tävlat i 30 år och har aldrig varit med om en dödsolycka."

En funktionär i 70-års åldern avled efter en påkörningsolycka på Gelleråsens motorbana i Karlskoga, detta i samband med ett kval i STCC.

– En bil kör av banan och kolliderar med en av våra funktionärer och tyvärr avlider funktionären på plats, på banan, förklarar Richard Göransson.

Vad vet ni om olyckan, förutom hur den gick till?

– Det pågår en utredning nu som klassificeras som en arbetsplatsolycka och mycket mer än så vet vi inte, säger Richard.

Funktionären som avled var en av de mest rutinerade som hade jobbat på Gelleråsens Arena i över 40 år.

– Det är klart att hans arbetskamrater tycker att det är väldigt tragiskt, men dom har valt att fortsätta tävlingen under helgen för att hedra honom och all respekt till hans anhöriga och familj, säger Richard.

Hur ovanligt är det att det sker dödsolyckor?

– Jag har tävlat i 30 år och jag har aldrig varit med om en dödsolycka. Jag har bara varit med om att någon fått ett hjärtstillestånd, men inte på grund utav kollisioner, berättar Richard.

Vad känner du?

– Jättejobbigt och tungt. Första gången man står på andra sidan och så inträffar något sånt här. Det är mycket tragiskt, säger Richard.

Påverkar detta säkerhetsarbetet framöver?

Nej, det gör det inte, vi har den säkraste banan i Sverige. Det här har inget med säkerhet att göra, det här är en ren olyckshändelse, avslutar Richard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista