Landsbygdspartiet Oberoende drar tillbaka sin kandidatur till kommunvalet i Hällefors.
Landsbygdspartiet Oberoende drar tillbaka sin kandidatur till kommunvalet i Hällefors. Toppnamnet i kommunen har bytt parti till Alternativ för Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT/Marie Hansson/Sveriges Radio
Valet 2018 i Örebro län

Drar tillbaka kommunkandidatur – toppnamnet bytte till AFS

1:10 min

Landsbygdspartiet Oberoende drar hastigt tillbaka sin kandidatur till kommunfullmäktige i Hällefors. Toppnamnet har bytt parti till Alternativ för Sverige.

Mitt i brinnande valspurt så har Landsbygdspartiet Oberoende, som har ett mandat i kommunfullmäktige i Hällefors, valt att dra tillbaka partiets kommunlista inför valet.

– Det beror på omständigheter som skett där som helt går emot våra värderingar, säger Pia Maria Johansson (LPO), ordförande för Landsbygdspartiet Oberoende i Nora och Lindesberg.

Toppnamnet på kommunlistan till Hällefors ska hastigt ha bytt parti, till främlingsfientliga Alternativ för Sverige.

– Vi går ut med informationen nu, så att de som kan ha förtidsröstat på oss i Hällefors kan få chans att ta del av vad som nu har hänt, säger Pia Maria Johansson.

Landsbygdspartiet Oberoende har förutom mandat i Hällefors och Nora också representation i sju andra kommuner i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista