Pokerspelarna ska inte ha kunnat ta del av sekretessbelagt material.
Pokerspelarna ska inte ha kunnat ta del av sekretessbelagt material. Foto: Claudio Bresciani / TT

Pokerspelaren: Inga sekretessuppgifter fanns i pokerrummet

1:26 min

Spelaren, som spelat poker med bland annat Peter Springare, säger att gruppen inte kunnat ta del av sekretessbelagt material i rummet.

Peter Springare har anklagats att bryta mot tystnadsplikten efter att ha hållit pokerkvällar i ett säkerhetsklassat rum i Polishuset, något NA var först att rapportera om.

Men enligt en av spelarna som medverkat på pokerkvällarna som P4 Örebro talat med har gruppen inte kunnat ta del av något sekretesskyddat material i det rum som pokerkvällarna ägde rum i.

Gruppen i fråga har spelat poker i tio års tid, men tidigare spelade man i polismässen. Men när den lades ner för ett år sedan så fick man flytta in i polishuset.

Enligt spelaren var rummet de har spelat i kalt med bara en whiteboardtavla i rummet. Spelaren inser att det kan se konstigt ut att pokerspelandet ägt rum  i polishuset, men eftersom både åklagare och poliser har medverkat på kvällarna förutsatte spelaren att det hela var tillåtet.

Pokergruppen, som spelar en gång i månaden, har nu flyttat till en privat lokal utanför polishuset. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista