JAS-planen väckte stort intresse på Örebro flygplats 40-årsfirande.
1 av 3
JAS-planen väckte stort intresse på Örebro flygplats 40-årsfirande. Foto: Jacob Norén Eriksson/Sveriges Radio
Johan Ljungberg, verksamhetsansvarig på Örebro Airport.
2 av 3
Johan Ljungberg, verksamhetsansvarig på Örebro Airport. Foto: Jacob Norén Eriksson/Sveriges Radio
Även fraktflygen visades upp.
3 av 3
Även fraktflygen visades upp. Foto: Jacob Norén Eriksson/Sveriges Radio.

Folkfest och JAS när Örebro flygplats firar 40

2:58 min

Allmänheten fick ta sig en kik innanför stängslet vid Örebro airport när flygplatsen firade 40 år. Och det bjöds på både frakt- och militärflyg.

I 40 år har flyg startat och landat från Örebro flygplats. Men det är inte bara tyska turister som anländer Örebro eller chartertörstande örebroare som lämnar flygplatsen – utan verksamheten är större än så.

Och det är just det som flygplatsen ville visa när de bjöd in allmänheten till att se vad som finns bakom stängslet på flygplatsen när man nu firar 40 år.

– Det är jättekul att få visa upp den verksamheten som man kanske inte ser. mestadels handlar det ju om fraktflyg som använder flygplatsen, säger Johan Ljungberg som är verksamhetsansvarig på flygplatsen.

Och det var mycket folk som kom till flygplatsen på lördagen och fick se fraktflygen lastas, JAS-plan tankas och helikoptrar flyga.

– Vi är ju ändå en av Sveriges största fraktflygplatser och det tycker jag att örebroarna ska få se, säger Johan Ljungberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".