Spelförbud på gymnasieskolor i Örebro

Gymnasieskolorna i Örebro tar nu krafttag för att minska elevernas spelande på internet. På John Bauer-gymnasiet har man infört totalt spelförbud och på Tullängsskolan har alla datorer i ettornas hemklassrum plockats bort. Dessutom har en så kallad ”port” stängts på internet. det här är inte populärt bland eleverna Ismar Vilasevic, Jonathan Jansson, Sebastian Murray och Robin Stephansen på Tullängens teknikprogram.

Ja det spelas alltså mycket på internet på skoltid. Olika typer av strategi och krigspel som World of Warcraft och Counter strike. Det har fått flera av Örebros gymnasier att från och med i höst införa olika typer av restriktioner för att minska spelandet. Men det verkar inte fungera - ialla fall inte på Tullängen. Varken förbud eller spärrar ses som några hinder för Ismar, Jonathan, Sebastian och Robin - utan snarare som utmaningar att övervinna. Och det är nåt som deras rektor Lena Stenbäck på teknikprgrammet, är väl medveten om. Egentligen tror hon på helt andra metoder för att minska spelandet bland eleverna. Hon vill tillsammans med föräldrarna förhandla med ungdomarna, för att få dom att förstå varför dom inte ska ägna skoltiden åt att spela dataspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".