Hur man ska förhålla sig till den inställda vargjakten bland jägarna rör upp känslorna.
Hur man ska förhålla sig till den inställda vargjakten bland jägarna rör upp känslorna. Foto: Paul Kleiven/NTB scanpix

Flera jägare reagerar på inställning till illegal vargjakt

3:44 min

Att Jägarförbundet i Örebros talesperson Göran Gunnarsson inte kommer att anmäla jägare som tjuvskjuter vargar har fått jägarkollegor att ryta ifrån.

Flera jägare har nu reagerat på att Jägarförbundet i Örebros talesperson Göran Gunnarsson inte skulle anmäla om en jägare sköt en varg illegalt.

– Jag är generellt emot all form av illegal jajkt. Förbundet jobbar sju dar i veckan för att få till stånd en fungerande förvaltning av allt vilt, säger Johan Lundberg, talesperson vid Jägarförbundet i Gävleborg.

P4 Örebro har tidigare berättat om att Jägarförbundet i Örebro reagerar starkt på den inställda vargjakten. Enligt talespersonen Göran Gunnarsson är förtroendet för Naturvårdsverket lågt och att det talas öppet om tjuvjakt bland jägarna.

En annan jägare som vill vara anonym reagerar också på uttalandet.

– Att höra en sån person uttala sig såhär. Jag blev rent ut förbannad, för han drar ett skimmer över alla jägare, säger jägaren.

Hör mer om jägarnas reaktion i ljudfilen ovan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista