En lastbil och en personbil har krockat i höjd med Lindesberg.
En lastbil och en personbil har krockat i höjd med Lindesberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

Allvarlig trafikolycka på riksväg 50 – samtliga personer förda till sjukhus

1:00 min

En allvarlig trafikolycka inträffade under söndagseftermiddagen på riksväg 50 utanför Kopparberg och samtliga inblandade är förda till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Två bilar kolliderade vid fyratiden på söndagen på riksväg 50 utanför Kopparberg. Både räddningstjänst, ambulans och ett antal polispatruller kallades till platsen. 

 – Det har varit en omkörning och sedan har de frontalkrockat. En av bilarna voltade och de ligger på var sida om vägen, säger inre befäl vid polisen i region Bergslagen Fredrik Kylborn till P4 Örebro.

Enligt polisen färdades en familj bestående av två vuxna och tre barn i den ena bilen och två vuxna i den andra bilen. I den förstnämnda bilen var en man fastklämd en tid innan räddningstjänsten kunde få loss honom. Han har enligt polis allvarligare skador. Samtliga personer fördes till sjukhus med ambulans och enligt en presskommuniké från Universitetssjukhuset i Örebro är ytterliggare en person allvarigt skadad. De andra uppges efter omständigheterna må bra.  

En av polisens bilinspektörer har kallats till platsen för att undersöka fordonen på plats. De kommer att tas i beslag för ytterligare teknisk undersökning och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik har inletts.

 – Det finns anledning att anta att någon förare där har varit så pass oaktsam så att någon form av vårdslöshet föreligger, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt Trafikverket var vägen avstängd i båda riktningarna mellan Kolheden och Kopparberg i tre timmar och öppnade igen strax efter klockan sju på kvällen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista