Uppmuntran till våldtäkt från konto skapat av SD-riksdagsledamot från Örebro

3:07 min

Örebroaren Jonas Millard, riksdagsledamot för SD, hade ett Flashbackkonto som uppmuntrade till sexköp och våldtäkt, det skriver Dagens Nyheter.

”En favorit är att bjuda på en ladydrink (Nitrazepam och vodka). Detta leder till att de blir mer avslappnade, och för den ovana mannen finns risk att misstolka detta som de totalt utslagna, men låt dig inte luras”, så skriver användaren SinX på Flashback i januari 2011.

Enligt Dagens Nyheter kan sverigedemokraten Jonas Millard från Örebro kopplas till samma konto som skrev inlägget. Samma konto har skrivit flera grova och kvinnoförnedrande inlägg, avslöjar DN.

Jonas Millard sitter i riksdagen och är ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet. Han har även varit kommunalråd i Örebro kommun.

Till P4 Örebro erkänner Millard att "SinX" är hans konto. Men han menar att andra personer skrivit de grova inläggen.

I ett mejl skriver Sverigedemokraternas informationschef, Henrik Gustafsson, att partiet inte ser någon anledning att misstro det Jonas Millard säger i intervjun med P4 Örebro.

Hör mer från Jonas Millard i ljudspelaren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista