Skolavstängningen i Askersund

Skolinspektionen kräver svar på hur Askersunds kommun sköter undervisningen

1:14 min

Idag onsdag sammanträder Barn- och utbildningsnämnden i Askersunds kommun för första gången sedan Skolinspektionen krävt svar på hur kommunen sköter undervisningen för den 13-årige pojke som varit avstängd från skolan sedan den 25 oktober förra året.

Från början var det fem elever som stängdes av på grund av hot mot skolan, men sedan dess har tre av dem fått komma tillbaka.

Det är mamman till den ena avstängda pojken som anmält kommunen till Skolinspektionen, eftersom hennes barn bara får fyra timmars undervisning per vecka i annan lokal än skolan.

Enligt skollagen ska en avstängd elev erbjudas undervisning som är så lik den ordinarie som möjligt.

Nu kräver Skolinspektionen svar från kommunen hur det ligger till med den undervisning skolan erbjuder och inspektionen ska ha svar senast den 6 februari.

Till P4 Örebro vägrar kommunen uttala sig i frågan, men de båda familjerna som drabbats säger att deras barn är förtvivlade och undrar när de ska få komma tillbaka till skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista