Boforskanoner viktiga i konflikten i Kashmir

Svenska artilleripjäser från Bofors i Karlskoga är en viktig komponent när Indiens armé förstärker sina positioner i Kashmir längs gränsen mot Pakistan. Det säger en högt uppsatt indisk militärkälla. Minst 24 pakistanier och nio indier har dödats av skottväxlingen över gränsen den senaste veckan.
Och trots den upptrappade konflikten i Kashmir går Bofors vidare med planerna på att sälja upp till 400 haubitsar till Indien, något som Svenska Freds- och skiljedomsföreningen kallar "vedervärdigt". Men Bofors informationschef Christer Henebäck säger att det är regeringen som måste göra den utrikepolitiska bedömningen och att Bofors kommer att följa regeringens rekommendationer. Ordern som är värd upp till 10 miljarder kronor skulle bli den största för Bofors sen 1986. Då sålde företaget över 400 haubitsar till Indien i en affär som kantades av anklagelser om mutor och korruption.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".