Skottlossning i Brickebacken – polisen jagar gärningsmannen

1:35 min

Flera skott har avlossats i centrala Brickebacken. En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus.

Polisen fick larm om skottlossningen strax innan klockan 19 på onsdagskvällen, något Nerikes allehanda var först med att rapportera.

– En för tillfället okänd gärningsman har skjutit flera skott mot en man som träffas, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl på polisen.

Den träffade mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till universitetssjukhuset i Örebro, men inte av ambulans.

– Han förs till universitetssjukhuset av, vad vi tror, bekanta till honom. Därifrån får vi bekräftat att det är en skottskada och att han är träffad i ena benet.

Just nu pågår ett stort polispådrag i Brickebacken, med dörrknackning, polishundar och förhör med personer som blev vittnen till skottlossningen.

– Gärningsmannen flydde springades från platsen. Så vi är intresserade av ytterligare iakttagelser från allmänheten vid tiden runt 19 och strax därefter, säger Tony Quiroga.

Vid klockan 20 under onsdagskvällen meddelar universitetssjukhuset i Örebro att mannens tillstånd efter omständigheterna är gott.

Hör en intervju med polisen – tryck på play!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista