Digital-TV-övergången närmar sig

Allt fler Askersundsbor ser nu till att ha fler tv-kanaler att zappa emellan. Nästa månad släcks de analoga tv-sändningarna ner, och i stället kommer tv-tittarna i Askersund och i Lekeberg att få ta emot digitalt sänd tv. För det krävs digitala mottagare.

Man kan välja på allt från enklaste digitalbox för 500 kr till mera avancerade digitala inspelningsbara för flera tusen kronor.

Hyresgäster inom Askersundsbostäder och HSB kommer också att få del av den nya tv-tekniken men vad priset blir för hyresgästerna är det ingen som vet idag. Förhandlingar inleds först i slutet på november, men får VD på Askersundsbostäder Bo Svensson som han vill så blir det en engångskostnad för hyresgästerna.

De analoga sändningarna släcks den 25 november, och redan idag är många av de digitala sändningarna igång och på kommunen försöker man med hemtjänstens personal nå ut till äldre personer så att ingen ska behöva stå utan TV:ns sällskap om en knapp månad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".