Arbetsterapeuter i Örebro känner ingen uppskattning av arbetsgivaren

Förhandlingarna om vilken lönemodell som ska gälla för 70 arbetsterapeuter i Örebro kommun avslutas nu.
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter har nämligen sagt nej till ytterligare förhandlingar eftersom förbundet anser det meningslöst.

Birgitta Grivans har jobbat som arbetsterapeut i 24 år. Hon trivs med sitt jobb men inte med den lön hon får hos arbetsgivaren Örebro kommun.
Arbetsterapeuterna hjälper människor med någon form av fysiskt handikapp att med hjälp av olika hjälpmedel och träning i olika former klara sig i sina egna hem. Inom Örebro kommun finns det knappt 70 arbetsterapeuter.  Ingångslönen är 17 500 kronor.
Efter 24 år i yrket tjänar Birgitta Grivans drygt 22 000 kronor i månaden. Det tycker hon är för dåligt för någon med en högskoleutbildning och hon känner ingen uppskattning från arbetgivaren i det hon får betalt.
Personalchefen på Örebro kommun Carola Lilja säger i en kommentar att arbetsterapeuternas lönenivå i Örebro ligger på rätt nivå jämfört med motsvarande kommuner. Hon hänvisar också till den centrala överenskommelse som finns angående arbetsterapeuterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".