Hasselfors skola saneras från mögel

De flesta skolorna är stängda nu under höstlovet men i Hasselfors skola pågår det arbete. Skolan saneras från det mögel som finns i barnens lokaler. Det är en drabbad skola med både mögelsanering och arseniklarm, men nu börjar lugnet återvända.

Det är ett gäng prövade föräldrar och barn som bor här. Det man oroade sig för innan det plötsliga arseniklarmet kom var det mögel som finns på skolan. Carolin Selvin är en av föräldrarna, hon sitter i skolans brukarstyresle och bekräftar den bild som andra föräldrar också er, att oron från början nu lagt sig.

Ett tydligt bevis på den trygghet som nu finns är att ingen av föräldrarna haft behov av att ta prover på sina barn, berättar Harry Lundin, miljöchef i Laxå.

Frågan föräldrarna ställde sig var om möglet och arseniken skulle blir dödsstöten för Hasselfors skola. Nu hoppas dom att det inte blir så. Att skolan saneras från mögel kan ju snarare ses som ett tecken på att skolan ska vara kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".