Många nya frivilliga till Kvinnohuset

I höst har Kvinnohuset i Örebro fått överraskande många frivilliga som vill arbeta som volontärer. Aldrig förr har intresset varit så stort och efter uppmärksamhet i media har många anmält sig för volontärarbete när kvinnohuset efterlyste hjälp.

Många hade läst en artikel om Kvinnohuset där det stod om bristen på frivilliga. Responsen blev så stor att det nu är stopp, man klarar helt enkelt inte att ta emot fler frivilliga just nu.
Tre studiecirklar har kommit igång i höst och tanken är att de 70 nya frivilliga volontärerna ska hjälpa till med att ta hand om barnen som kommer till huset. 
I genomsnitt kontaktar en ny person per dag kvinnohuset för att söka hjälp undan misshandel. Många känner någon kvinna som misshandlas i hemmet och det är ett av skälen som de nya frivilliga uppger till varför de engagerat sig och så den allmänna debatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".