Tom renoveringslägenhet - Farids nya hem

1:28 min

En renoveringslägenhet som stod tom blev Farid Tavakolis nya bostad genom ett samarbete mellan Örebrobostäder och Eget Boende på Örebro Stadsmission.

Samarbetet innebär att 28 ensamkommande personer hittills erbjudits ett kontrakt för en tom renoveringslägenhet som sträcker sig tre till sex månader. Lägenheterna finns i Vivalla, Varberga och Norrby, och en av de som flyttat in är Farid Tavakoli.

– Det är bra faktiskt, men ändå är det svårt. För att vi har så väldigt kort kontrakt, tre månader till man måste flytta till någon annan lägenhet. Vi går i skolan också så det är svårt att koncentrera sig på både skolan och att vi kommer behöva flytta, säger Farid Tavakoli

Farid Tavakoli är orolig över hur det kommer bli när det här kontraktet löpt ut, för att i nuläget vet han inte vad som händer när han inte längre får bo kvar i den nuvarande renoveringslägenheten.

– Vi har pratat med Stadsmissionen som har sagt att vi får bo kvar till den 15:e september och att de kommer göra något då. Men vi vet ingenting just nu, fortsätter Farid Tavakoli

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista