Advokat efterlyser specialister på kvinnovåldsutredningar i Örebro

Det behövs en utredningsgrupp med specialistkompetens om mäns våld mot kvinnor i Örebro. Det tycker advokaten Elvy Wiklund efter att radio örebro i dag berättat att polisen i Örebro inte når sina mål när det gäller att väcka åtal mot män som misshandlar kvinnor. Elvy Wiklund berättar vad en sådan grupp skulle kunna hjälpa till med.

Och för Kalle Wallin som är operativ chef för polisen i örebro, är inte tanken på en utredningsgrupp med specialistkompetens helt främmande. Han håller med om att det är viktigt att ha rätt kunskap när man ska utreda våld mot kvinnor, men vill i första hand styra om såna här ärenden till dom utredare som kan mest om den här problematiken, men utan att göra för stora omorganisationer. Att det här arbetet inte fungerat fullt ut på senaste tiden förklarar han bland annat med att pensionsavgångar rört om i personalen. Å man jobbar redan på att förbättra organisationen säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".