Stort engagemang för Gambia i Karlskoga

De ideella Gambiagrupperna, med verksamhet på 26 orter i Sverige, har sen drygt 20 år en mycket livaktig lokalavdelning i KARLSKOGA. Föreningen bygger skolor, utbildar lärare och startar kvinnokooperativ i Gambia, och just nu jobbar FEM karlskogabor i projekt på plats i Gambia. Dessutom hjälper Karlskoga kommun till med att varje månad sköta överföringar från kommunanställdas löner till Gambiagruppen. Nåt som föreningens ordförande Wanja Sundin är mycket tacksam för.

Det var 1982 som Gambiagruppen i Karlskoga bildades, och omgående erbjöds kommunens anställda möjligheten att direkt från lönen överföra en gåva till föreningen. Idag är det ett 70 tal av kommunens cirka 2 800 anställda som utnyttjar det här, och många av dom har varit med från början. Som t ex nuvarande socialdemokratiske kommunalrådet Bengt Johansson och ekonomichef Bengt Adolfsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".