Inga besked om fängslade Norabon i Syrien

Den svenska ambassaden i Syrien har fortfarande inte fått något besked om vad som ska hända med den fängslade Norabon. Det säger ambassadör Viola Furubjelke.
I snart tre månader har Norabon suttit fängslad i Syrien. För knappt två veckor sen framförde utrikesminister Anna Lindh hård kritik mot Syriens behandling av norabon till vice premiärminister och utrikesminister Farouk al-Sharaa. Ambassaden i Syrien har dagligen kontakt med ministeriet, men än så länge har ambassadpersonalen inte fått veta vad som händer med mannen. Rättsprocessen är i princip inte inledd eftersom Syrien inte preciserad vad mannen är misstänkt för att ha gjort, och dom har ännu inte väckt åtal. Norabon greps i hemlighet för snart tre månaders sen. Det var när mannens familj i Sverige slog larm som dom svenska myndigheterna fick information om fallet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".