Fler trafiksäkerhetsfrågor inför skolavslutningen

Efter förra årets olycka i Odensbacken har polisen märkt ett ökat intresse för säkerhetskraven på transporter i samband med skolavslutningarna. Men de gymnasieskolor i länet som Sveriges Radio Örebro har talat med gör inget för att informera elever och föräldrar om reglerna, eftersom transporterna sker efter skoltid. Undantaget är Virginska skolan i Örebro som ska ha egna trafikvakter på skolavslutningen.
De viktigaste reglerna som gäller för transporterna är enligt trafikpolisen Bernt Larsson att säten och bänkar ska sitta fast på släpet, att maxhastigheten som är 20 kilometer i timmen hålls och att förare och passagerare ska kunna kommunicera med varandra Den som ska köra med ett sånt här släp på en större trafikerad landsväg bör meddela polisen det, men den som bara tänker åka runt inne i en tätort behöver inte anmäla det till polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".