Hög trafiksäkerhet i Örebro

Örebro kommun är en av de trafiksäkraste i landet för cyklister och gångtrafikanter. I alla fall om man tittar på kommuner med fler än hundra tusen innevånare. Det visar statistik som sammanställts av försäkringsbolaget Folksam.

På tio år har antalet döda och svårt skadade i Örebro minskat med omkring 50 procent. Och det är välkommen statistik för Jonas Karlsson, som är socialdemokratiskt kommunalråd i Örebro, med ansvar för trafikfrågor.
Roger Andersson som jobbar på NTF är också glad över att Örebro blir allt mer trafiksäkert. Han tror att en av anledningarna till att Örebro kommun nu ligger bra till i statistiken är att man fått medborgarna att jobba i lokala trafikgrupper.
På så sätt har man kommit åt problemet med att folk gärna vill ha hinder och hastighetssänkningar för att trygga sina egna kvarter, men stör sig på samma åtgärder när de befinner sig på andra sidan stan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".