Livet går vidare efter Tsunamikatastrofen- Örebrofamilj berättar

Flera av de länsbor som drabbades av flodvågskatastrofen i Thailand på Annandagen förra året, har valt att åka tillbaka för att tillbringa ettårsdagen där. Men det gäller inte Henric Sahlén och hans sambo Nettan som miste femåriga Matilda i tsunamin i Khao Lak. För i förrgår fick de ett nytt barn - sonen Malte - som bevis på att livet GÅR vidare. De skyr inte Thailand - tvärtom vill de gärna återvända - men årsdagen tillbringar de i Örebro.

Henric var den som såg Matilda i livet sist, innan hon försvann i den jättelika vågen av bråte som slet henne ur hans grepp. För han höll sin styvdotter i famnen, uppflugen i ett träd, när han själv blev träffad av en bil och tappade greppet. I kampen för att hitta tillbaka till livet under det gångna året, har sambon Nettan betytt mest, men också familj, vänner och jobbet som kiropraktor. Åsså Matilda som funnits med hela tiden. Han är kritisk till regeringen och tycker det finns många lärdomar att dra av katastrofkommisionens flodvågsrapport som presenterades 1 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".