Fullt på hundpensionatet över nyår

För hundar som är skotträdda är nyårshelgen ett stort problem med fyrverkerier och smällare. Så här strax innan nyår är det många som vill lämna bort sin hund till ett hundpensionat bland annat av den anledningen. Ett annat skäl är att många reser bort över helgen och hos Lotta Nessén som driver hundpensionat i lilla Knuthöjden utanför Hällefors är det knökfullt i båsen.

Att resa bort innebär för många hundägare bekymmer med hundvakt och ett alternativ är hundpensionatet. Men många hundägare vill också att deras hundar ska komma bort från tätorterna på grund av smällare och fyrverkerier under nyårshelgen.

Till den som kanske inte får plats med hunden på dagis eller väljer att ha den hemma trots att den är skotträdd har Lotta ett par råd; dels att stanna hemma med hunden, dels att bete sig så normalt som vanligt. Att gulla extra med hunden gör den bara mer orolig, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".