Lugnt på trängselskattekontoret i Örebro

I dag, tisdag, startar trängselskatteförsöket i Stockholm. Det är till Skatteverkets kontor i Örebro som klagomålen kommer att komma så småningom. Men på trängselskattekontoret är det fortfarande lugnt, alltför lugnt, tycker handläggarna.

Än så länge så kanske det är lite att göra men det kommer att ändra sig tror Jessica Larsson, handläggare på kontoret, för idag så startade det hett omdebatterade trängselskatteförsöket i Stockholm.
Maria Emanuelsson är sektionschef och hon tycker att det är spännande. Det finns en hel del frågetecken om i vilken omfattning bilister kommer att klaga på trängselskatterna men beräkningar pekar på att de 40 anställda kommer att få ta hand om ungefär 1 000 ärenden per dag. Men det är lite längre fram i tiden då påminnelserna börjar dunsa ned i brevlådan hemma hos bilisterna.
Torsdag den 12:e januari görs en första sammanställning av vägverket av hur många som kommer att få en påminnelse och måndagen den 16:e januari kommer att visa sig i vilken omfattning bilisterna klagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".