30-årig nätraggare nekar till anklagelser om brott

Den 30-åring som står inför rätta, misstänkt för att via internet ha tagit kontakt med unga flickor runt om i landet, bland annat från Örebro, och sedan förgripit sig sexuellt på dem, nekar till de flesta anklagelser. Det står klart efter den första rättegångsdagen i Malmö på onsdagen.

Att 30-åringen via nätet skulle ha utgett sig för att vara kvinna och på så sätt lättare fått kontakt med unga tjejer förnekar hans försvarsadvokat Jesper Montan.
Nästa vecka kommer ytterligare ett 20-tal punkter att läggas till åtalet. 30-åringen är under den första delen av råttegången åttalad på trettiåtta punkter, bland annat för våldtäkt, grovt sexuellt utnytjande av underårig, misshandel och och förförelse av ungdom. 
Kammaråklagare Ulrika Rogland säger sig ha omfattande bevis för att det verkligen är 30-åringen som är den Alexandra, som ska lurat de unga flickorna att mot betaling träffa och ha sex med trettioåringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".