Hyresgästföreningen nöjd med årets hyresförhandlingar

Hyresförhandlingarna för 2006 är nu färdiga med de flesta av länets kommunala bostadsbolag. I stort sett är hyresgästföreningens förhandlare nöjda med avtalen som enligt dom gett låga hyreshöjningar eller till och med sänkta hyror. Le-Roy Wentzel på hyresgästföreningen i Örebro tycker sig se ett trendbrott.

Hyreshöjningarna i länets kommuner har som högst blivit 2,5 procent, i Örebro har hyran sänkts något. Av länets tolv kommuner är det bara i tre som förhandlingarna med de kommunala bostadsbolagen inte är klara än. Det är i Laxå Lekeberg och så Ljusnarsberg. reaktionerna från hyresgästerna har i stort sett varit positiva förutom hos någon som tyckte att sänkningen i Örebro var futtig.

Att årets låga höjningar av hyrorna skulle kunna innebära kraftigt höjda hyror vid nästa avtalsförhandling tror inte Le-Roy Wentzel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".