Polisanmälan efter benbrott i Ånnabodabacken

Kälkbacken i Ånnaboda har polisanmälts efter en olycka. En omarkerad hög med konstsnö kostade 20-åriga engelsmannen Antonio Toméo ett benbrott i söndags. Han och flickvännen Jennifer Samuelsson, som också slog sig, berättar från sjukhussängen på Universitetssjukhuset i Örebro.

Antonio Toméos ben vreds isär och han väntar nu på operation. Jennifer Samuelsson pappa PJ Samuelsson har polisanmält Örebro kommun som sköter backen eftersom han tycker att dom försummat säkerheten. Några varningsskyltar fanns inte, enligt honom.

När han var där i måndags för att ta bilder på högarna till polisanmälan - då var pistmaskinen där för att ta bort högarna.

Örebro kommuns fritidschef Olle Bursell beklagar olyckan och medger att snöhögarna var för höga, men säger att det är en svår avägning eftersom många vill att det ska vara häftigt i backen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".