Ohelig allians i Örebro kommun

Vänsterpartiet slog sig på onsdagen ihop med de borgerliga partierna i socialnämnd väster. Den oheliga alliansen samarbetade kring beslutet om hur många sociala nämnder som ska finnas i Örebro kommun.

I dag, torsdag, sitter socialnämnd öster i möte för att diskutera samma sak, hur många nämnder det ska finnas i Örebro. De väntas besluta att läget förblir oförändraat, det vill säga med två nämnder. 
Det har funnits ett förslag om att antalet nämnder i Örebro ska bli fyra. Men nu har alltså de två nuvarande nämnderna fått ge råd till programnämnd social välfärd, som ska ta beslut om det här förslaget. Varken i socialnämnd öster eller väster har man velat att nämnderna ska bli fler än de är nu. I väster vill man  att de ska bli ännu färre.
Socialnämnd väster anses vara ett tyngre område att få ihop rent ekonomiskt. Det tror Leif Ornell skulle bli bättre om man hade en nämnd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".