Kronofogdemyndigheten omorganiserar - jobb bort i Örebro

Elva tjänster försvinner från Örebro och Kronofogdemyndigheten när de nu omorganiserar sin verksamhet. De ärenden som idag tas omhand i Örebro när det gäller betalningsföreläggande ärenden, ska i fortsättningen skickas till Östersund.

De som blir kvar i Örebro ska bara syssla med indrivningsärenden. De anställda som sägs upp skulle i praktiken kunna få jobb på någon av kronofogdens kotor på annan ort, men det verkar ingen vara intresserad av, säger Ture Östlund på kronofogdemyndigheten i Örebro.
Hela kronofogdemyndigheten genomgår just nu en rad förändringar. Ett beslut som regeringen redan har tagit är att dagens tio regionala myndigheter ska slås ihop till en enda som ska finnas under skattemyndigheten. Något exakt datum för sammanslagningen är inte klart men Ture Östlund tror att det  troligen sker från den 1:a juli i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".