Friskola tvingar fram hockeyalternativ i Karlskkoga?

Konkurrensen från en friskola tvingar socialdemokrater i Karlskoga att skärpa sig. Det hävdar moderata skolpolitikern Katarina Tolgfors. Enligt henne hade Gymnasieskolan i Karlskoga inte satsat på ishockey som tillval så snabbt, om inte friskolan Walters gymnasium legat i startgroparna.

Katarina Tolgfors tycker att det är bra att skolpolitkerna snabbar sig på att skapa en attraktivare skola när ett privat alternativ sticker upp. Men det privata alternativet är inte populärt hos socialdemokraterna enligt henne.

Men enligt Barn och utbildningsnämndens ordförande, Socialdemokraten Niina Laitila så finns det inte elever så det räcker för flera välmående skolor i trakten. Och att konkurrensen från den privata uppstickaren fått majoriteten att snabba sig på att ordna ishockeytillval - det stämmer inte säger hon. Dom var nästan klara med planerna innan det blev klart att Walters gymnasium skulle satsa på en liknande inriktning, enligt henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".